Nejúčinnější prostředek proti slimákům: Agresivní hlístice vyčistí vaši zahradu

Sezóna slimáků začíná brzy zjara, kdy se zahrádkáři začínají věnovat svému zelenému ráji. Proto je nyní ten správný čas, pokud vás každoročně jejich přítomnost trápí, na jejich likvidaci. Avšak pozor, bude čistě ekologická.

Máte pocit, že na slimáky na vaší zahradě nic nefunguje a stále vám požírají starostlivě vypěstované plody? Zkuste na ně vypustit jejich přirozené nepřátele – malinkaté hlístice Phasmarhabditis hermaphrodita. Ty zakoupíte v běžném hobby marketu nebo v zahrádkářství. Skvělé na vypovězené válce je to, že hlístice napadají pouze slimáky. Pro rostliny, jiná zvířata i člověka jsou neškodné.

Jak to funguje?

Hlístice napadne slimáka dýchacím otvorem a „zabydlí » se v jeho těle. Slimák během tří dnů přestává přijímat potravu a uhyne zahrabaný v půdě. Hlístice ale dál množí a vyhledávají další slimáky. Boj trvá tak dlouho, dokud jsou slimáci v dosahu drobného parazita nebo šest týdnů, dokud hlístice nezemřou.

V některých letech páchají plzáci španělští v zahrádkách velké škody.

Jak je aplikovat na zahradu?

Aplikace je jednoduchá. Zakoupený balíček hlístic nasypte do sklence s vodou a důkladně zamíchejte. Tento koncentrát stačí na 80 litrů vody. Toto velké množství vody je dáno tím, že půda musí být při aplikaci parazitů velmi vlhká. Nyní můžete vodu s roztokem použít dvěma způsoby:

1. Roztok nalijte do konve a zahrádku zalijte.

2. Vyrobte si pasti na slimáky z prkének, pod které dáte zbytky z kuchyně, které nalákají slimáky. Ty však polijte roztokem s hlísticemi a vodou. Slimáci budou napadeni, jakmile zalezou pod prkno.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Na co si dát pozor

  • Půda by měla být, po dobu 2 až 3 týdnů po aplikaci, vlhká, aby hlístice mohly žít.
  • Teplota půdy by měla být vyšší než 5 °C. Ve skleníku použijte vždy, když jsou slimáci aktivní.
  • Po otevření balíčku musí být obsah okamžitě použit. Neotevřený sáček může být uložen v chladničce po dobu 4 týdnů nebo v chladné tmavé oblasti po dobu 2 dnů.
  • Ideální čas na aplikaci hlístic je začátek května, kdy jsou slimáci ještě malí a často prší.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *