Snadná cesta, jak se zbavit trávy mezi chodníkem

Snadná cesta, jak se zbavit trávy mezi chodníkem

V nynější době si stále více majitelů venkovských domů nechávají postavit přes trávník dekorativní cesty. Je to totiž nejstylovější, nejpohodlnější a nejpraktičtější způsob, jak se dostat domů, když venku pršelo, a teď je všude bláto. Avšak bohužel přírodu nezastavíte. I přes to, že je vaše cesta třeba z keramických nebo betonových dlaždic, tráva a další druhy plevelu si skrze dlaždice svou cestu najdou. Ovšem vám to zkazí celý vzhled cesty a způsobí vám to akorát práci navíc, vzhledem k tomu, že aby to vypadalo nějak dobře, musíte cestu pořád od plevelů čistit.

Zbytečná práce navíc

Je zřejmé, že kvůli tomuto neopustíte svůj pozemek a budete se snažit každý druhý den plevelu zbavit, a tak vyčistit svůj krásný chodník. Tohle je ovšem nesmyslná věc. Jen co trávu vytrháte, do druhého dne vám na jejím místě vyroste nová. Kořeny plevelu totiž rostou velmi hluboko v zemi, a protože na ně nedosáhnete, a tím pádem je nevytrhnete společně s vyčnívající trávou, zůstanou tam a z nich poté vyroste nový výhonek.

Co pro to udělat?

Někdy proti všem různým plevelům používáme všelijaké možné pesticidy, kterými bychom mohli trávu či jiný plevel zlikvidovat. Tyto pesticidy však také většinou nejsou účinné, poněvadž se nám tato rostlina, která nám tak moc otravuje život, dříve či později v chodníku objeví znovu. Proto se zde s vámi podělíme o účinný nástroj, jenž vám zaručeně pomůže a díky kterému se tohoto problému s plevelem mezi dlaždicemi své cesty navždy zbavíte.

  • Ocet
  • Sůl
  • Voda
  • Tekuté mýdlo

Pouze tyto čtyři ingredience budete potřebovat. Smíchejte sto mililitrů octa se třemi sty mililitry vody a přidejte několik kapek tekutého mýdla a k tomu jednu polévkovou lžíci soli. Pokud vám vznikne příliš hustá hmota, nařeďte ji ještě trochou vody. Kapalinu promíchejte do hladka tak, aby v ní nezůstal žádný kousek soli, ale aby se v ní všechna sůl hezky rozpustila. Poté ji nalijte do rozstřikovací láhve a postříkejte s ní všechnu trávu, kterou máte na chodníku.

Pozor!

Kompozice této vyrobené tekutiny spálí rostliny společně i s jejich kořeny. Pozor ale! Jak si jistě můžete všimnout, tato směs zničí veškeré rostliny. Proto je nestříkejte na své oblíbené květiny, ale pouze na plevel, kterého se chcete tak urputně zbavit. Tekutinu nestříkejte ani na místa, kde byste v brzké době chtěli nějaké květiny pěstovat.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *