Na čištění koupelny jedině s efektivními domácími postupy

Na čištění koupelny jedině s efektivními domácími postupy

Mnoho lidí používá na čištění koupelny čističe, které koupí v obchodě. Jsou však i lepší způsoby. Naučte se zajímavé domácí metody. Ty zaručí, že uklízet koupelnu a toaletu můžete efektivně, bez chemie a s jistotou dokonalého výsledku. Jak na to? Podívejte se na tyto osvědčené metody.

Vyrobte si čisticí kostky

Jako první se podíváme na unikátní čisticí kostky. Řada lidí doporučuje i tablety do myčky, ale my si místo nich vyrobíme domácí verzi, která se skvěle hodí do vaší toalety. Potřebovat budete jenom:

  • 1 šálek jedlé sody
  • ¼ šálku kyseliny citronové
  • 1 lžíci přípravku na nádobí
  • 20 kapek éterického oleje

Když máte vše potřebné, tak stačí jednotlivé ingredience jenom smíchat a napěchovat je do tvořítka na led. Do mrazáku je však nedávejte. Nechte je několik hodin schnout. Potom jednu kostku vyloupněte, vhoďte ji do toalety a nechte působit. Tu poté vyčistěte a bude jako nová.

Pohlcujte nepříjemné pachy

Čištění koupelny by mělo být spojeno také se zajištěním toho, že to na tomto místě bude i dokonale vonět. Jak na to, pomůže domácí osvěžovač vzduchu. Jeho výroba je překvapivě snadná, jelikož vám postačí jenom:

  • 50 ml vody
  • 50 ml lihu
  • 10 kapek levandulového oleje
  • 10 kapek citronového oleje

I tady stačí všechny ingredience jenom smíchat dohromady a máte hotovo. A jak na použití? Buď přelijte směs do rozstřikovače a aplikujte dle potřeby, nebo můžete nalít do menší skleněné nádoby, do ní dát několik špejlí a vytvořit si unikátní domácí difuzér.

Eliminujte bakterie

Při čištění koupelny, ale i toalety je na místě zahubit i bakterie, které se na tomto místě mohou nacházet. I k tomu vám přijde vhod jedna zajímavá přírodní cesta. Stačí, když si nachystáte:

  • ½ šálku octa
  • ½ šálku vody
  • 10 kapek éterického oleje

Opět stačí směs jenom důkladně promíchat a potom nalít do rozstřikovače. Aplikace je následně jednoduchá. Buď nastříkejte na konkrétní místo a nechte zaschnout, nebo nastříkejte  a rozetřete čistým hadříkem.

Zbavte se stop po vodním kameni

Pokud máte doma tvrdou vodu, je sice chutná na pití, ale když jde o čištění koupelny, je to noční můra. Stopy po vodním kameni zůstávají na bateriích a dalších chromovaných místech. Co použít v tomto případě? Nejlepší volbou bude obyčejný citron. Stačí pár kapek, ty rozetřete a stopy po vodním kameni budou rázem minulostí.

Podobně je možné ošetřit i hlavici sprchy. Kromě citronu se dá využít také ocet. Ten buď nastříkejte pomoci rozprašovače, nebo do něho namočte ručník nebo hadřík a ten přitiskněte na místa, kde vás vodní kámen trápí. Nechte chvíli působit a je to.

Stejný postup se dá uplatnit i u vašeho sprchového koutu. I tady je nejlepším pomocníkem citron, nebo ocet, ale vhod může přijít stejně tak i kyselina citronová.

Jak na vanu a umyvadlo?

Pokud jde o stopy od vodního kamene, tak už to víte. Jinak mlže pomoci jak přípravek na nádobí, tak může pomoci také přípravek na praní, nebo i přípravek do myčky. Obojí smíchejte s vodou a nechte působit.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *