Toto mi poradila před několika lety babička a těžíme z ní dodnes: Každý zahrádkář potřebuje pro bohatou úrodu jen tuto 1 věc!

Toto mi poradila před několika lety babička a těžíme z ní dodnes: Každý zahrádkář potřebuje pro bohatou úrodu jen tuto 1 věc!

Nekupujte drahá hnojiva a spreje z obchodu. Pro bohatou sklizeň a krásné květiny v zahradě potřebujete pouze jednu výživu – nic víc. Moje babička mi poradila a stále ho používám na rajčatech, jahodách, okurkách. Je to prostě vitamínová bomba pro celou naši zahradu.

Pokud jste příznivci organického pěstování, jsou kvasinky ideálním hnojivem, které podpoří reprodukci vašich rostlin. Kromě prospěšných mikroorganismů obsahuje fytohormony a vitaminy B. Vaše rostliny vás bohatě odmění!

Univerzální výživa na úrodu a květiny

Budeme potřebovat

  • 100 g cukru
  • 100 g čerstvých kvasnic
  • asi 3 l horké vody
  • 10 l odstáté vody – na ředění kvasnicového roztoku
  • 3 l nádobu s víkem
  • postřikovač s objemem 10 litrů

postup:

1. Nalijte horkou vodu do 3 litrové nádoby. Nezaplňujte ji až povrch, ale nechte v ní nějaké volné místo.

2. Přidejte cukr a rozdrcené droždí. Míchejte, aby se vše rozpustilo.

3. Nádobu přikryjte plastovým víkem. Dejte na teplé místo a nechte roztok kvasit asi 3 – 4 dny nebo týden.

4. Po uplynutí této doby dobře protřepejte a před použitím zřeďte v poměru 100 ml kvasnicového extraktu na 10 litrů odstáté vody.

5. Poté rostliny jednoduše zalijte zředěným roztokem. Můžete ji nalít přímo do kořenů nebo trochu postříkat listy. Použijte toto hnojivo brzy ráno nebo večer, když slunce už není jasné.

Takové oplodnění můžete provést přibližně jednou za 2 týdny. Je však vhodné střídat ji s jinou výživou a mezi jednotlivými oplodněním nechat přestávku nejméně 1 týden. Přejeme vám bohatou úrodu!

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *