Čistící prášky a drahé prostředky na připáleniny už nejsou potřeba: Pravý recept od našich babiček obnoví i ty nejhorší hrnce.

Čistící prášky a drahé prostředky na připáleniny už nejsou potřeba: Pravý recept od našich babiček obnoví i ty nejhorší hrnce.

Můžete strávit i hodiny tím, že odstraňujete odolné nečistoty, které jsou připálené a přichyceny přímo na povrchu hrnců a nemusí se vám to vůbec podařit. Tento starý trik jistě ušetří čas a vaše nádobí mohou opět zářit čistotou.

S tímto receptem můžete vytvořit zcela levný, ale velmi efektivní a přírodní čistící prostředek, který zachrání vaše oblíbené hrnce a očistí je od připálených zbytků, tuku a nečistot.

potřebujeme:

  • 100 g prášku do pečiva (nebo sody na pečení)
  • 100 g hořčičného prášku – stačí umlít hořčičné semínka
  • 5 l vody

postup:

Předtím, než začněte, najděte sis pevné rukavice.

Připravte si misku s objemem alespoň 5 litrů. Miska by měla být tak velká, aby se do ní vešla pánev, kterou chcete vyčistit. Vodu uvařte.

Přidejte prášek nebo sodu na pečení a hořčičný prášek do vody, dobře promíchejte a nechte vše převařit na pomalém ohni.

Ponořte do tekutiny pánev, kterou chcete vyčistit, a nechte nejméně 15-30 minut v tekutině (dle potřeby a stupně znečištění i déle).

Vezměte hrnec z kapaliny a počkejte, dokud se ochladí, a pak ji přetřete houbou. Veškerá nečistota zmizí.

Prášek do pečiva nebo i soda na pečení snadno odstraňuje mastnou nečistotu z různých povrchů. Hořčičný prášek mají vynikající efekt rozpouštět tuku. Je to skutečně výborný starý recept.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *