Geniální vychytávky, které skoro nic nestojí. Kdo je zná, ušetří čas i peníze při úklidu domácnosti

Geniální vychytávky, které skoro nic nestojí. Kdo je zná, ušetří čas i peníze při úklidu domácnosti

Neexistuje nic lepšího než dokonalá, čistá rodinná jednotka. Abychom toho dosáhli, musíme v každém případě zažít rozsáhlý postup čištění. Tato akce samozřejmě není nejznámějším přístupem k investování vašeho volného času a energie. Mnoho šikovných hospodyněk ale přišlo s geniálními triky, které učetří peníze i čas při úklidu.

Úklid domácnosti

Přinášíme vám 15 triků na úklid domácnosti. Díky těmto trikům ušetříte čas i peníze. Uvidíte, že mnoho věcí lze znovu vyčistit tak, aby byly jako nové.

Baterie v koupelně

Mnoho koupelnových baterií časem zajde a už nemají tu jiskru jako na začátku. S tím vám pomohou papírové utěrky namočení v uctu.
Těmito utěrkami obložte baterii na cca 40 minut a poté opláchněte.

Zrcadlo

Vytvořte roztok v poměru 1:1 vody a octa. POkud vám pach octu vadí, přidejte pár kapek vonného oleje. Touto směsí poté vyčistěte zrcadlo.

Rukojeti

Pokud jsou rukojeti ohmatané, mastné a zašlé, použijte čistící rpostředek a zubní kartáček, které rukojeti perfetkně vyčistí.

Rez

Pro odstranění skvrn a rzi rozřízněte citron uprostřed a umístěte ho do soli. V tom okamžiku si s ním utřete skvrny od rzi a ten okamžitě zmizí.

Vana

Pokud toužíte po zářivě bílé vaně, použijte tento trik.
Vemte starý ručník a ten namočte do bělidla. Ručník potom vložte do vany. Nechte působit přes noc.
Ideálně otevřete okno, aby výpary nebyly drženy uvnitř v bytě.
Ráno omyjte vanu vodou a uvidíte tu změnu.

Strop a stěny

Zdá se vám, že stěny a stropy jsou zašlé? Očistěte je čistým mopem a uvidíte, jak se rozzáří.

Sprcha

Pokud vás trápí zašlý sprchový kout se stopami vodního kamene, použijte ocet. Ocet nastříkejte na povrch a nechte cca 15 minut působit. Poté opláchněte.

Zápach při luxování

Do sáčku luxu nakapejte několik kapek esenciálního oleje a přisypejte trochu sody.

Žula

Kamennou desku lze čistit teplou vodou a jemným čistícím prostředkem. Budete potřebovat 2 šálky vody, 1/4 šálku alkoholu a přidejte 5 až 6 kapek čisticího prostředku.

Dřez

Celý dřez navlhčete a nasypte malou vrstvu jedlé sody. Houbičku napusťte peroxidem vodíku a dřez vyčistěte. Vyčkejte několik minut a opláchněte.

Trouba

Vytvořte směs 1 šálku jedlé sody a 1 lžíce čisticího prostředku a vody. Vytvořte směs pasty a tu následně nansete do trouby. Nechte působit cc 15 minut a poté otřete.

Dlaždice

Aby byly dlaždice opět jako nové, stačí ze sody bikarbony a vody vytvořit pastu, pomocí které následně dlaždice stačí vyčistit.

Plynový vařič

V misce míchejte jedlou sodu, prášek na pečení a peroxid vodíku. Naneste směs kolem hořáků a nechte působit 5-10 minut. Poté vše důkladně otřete.

Mikrovlnná trouba

Dejte misku s vodou a vymáčkněte šťávu z 1 citronu do ní a poté mikrovlnnou troubu zapněte. V tomto bodě jednoduše vezměte papírový ručník a otřete povrch jednou silou.

Dřevěné prkénko

Na dřevěné prkénko nasypte sůl a po povrchu přejíždějte polovinou citronu.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *