Domácí prostředek na vybělení spodního prádla i záclon. Je to super rychlé

Domácí prostředek na vybělení spodního prádla i záclon. Je to super rychlé

Bílé oblečení vypadá skvěle, ale rpoblémem je, že dokonale bílé vydrží jen několik málo praní po jeho zakoupení. bělost mizí a oblečení začíná žloutnout nebo šednout. v tu chvíli bílé bolečení není už tak dokonalé bílé a my ho nenosíme tak rádi. Prozradíme vám účinný domácí trik, jak dokonale vybělit prádlo a to i záclony a spodní prádlo.

Domcáí prostředek na bílé prádlo

Toto jsou perfektní triky od babiček, které své prádlo bělí pomocí přírodních věcí, které mají doma. Prádlo je krásně bílé, voňavé a příjemně měkké.

Co budete potřebovat?

  • 1 lžíce – jedlá soda
  • 2 lžíce – sůl
  • 1 lžíce – prášek na praní

Jak na to?

Připravte si kastrůlek a do ěnj vlijte pelou vodu. Do teplé vody přidejte všechny výše uvedené ingredience. Míchejte, aby se vše rozpustilo. Jakmile se vše rozpustí, vložte do této vody prádlo a to nechte ponořené 15 minut. Pokd je vaše pdoprsenka nebo kousek prádla, skutečně již velmi zašedlý, nechte působit směs klidně i 30 minut.
Následně prádlo důkladně propláchněte v čisté vodě.

Tento způsob praní prádla je vhodný především pro jemné kousky prádla jako je spodní prádlo, záclony, halenky a podobně.

Rada

Prádlo nikdy nesušte na topení,a by nevznikaly nové žluté pruhy na oblečení.

Citronová šťáva

Šťávu z citronu můžete klidně použít namísto aviváže. Do praní je tedy dobré ji přidat až na samotné máchání prádla. Po vyprání prádla, je dobré usušit prádlo na slunci. Uvidíte, jaké bělící účinky má citron.

Acylpyrin

Acylpyrin dokonale zničí všechny zažloutlé tóny na bílém oblečení. Postačí, když 5 tablet tohoto léku necháte rozpustit ve vodě a do té následně přidáte prádlo, které potřebujete vybělit.

Prášek do pečiva

Tento prášek do pečiva je dokonalý pro bělení prádla. Postačí ho řpidat do běžného pracího prostředku na praní.
Pokud jsou vaše trička nebo záclony skutečně velmi zažloutlé, vložte tyto kousky do lavoru a do lavoru nalijte vodu a přisypte 5 sáčků prášku do pečiva.

Saponát

Jsou případy kdy je saponát skutečně výrazně účinnější než samotný prací prostředek. Pokud vás trápí mastné skvrny na prádle, určitě sílu saponátu na nádobí využijte.

Jedlá soda

Pro boj se žlutými skvrnami bude také ohromně stačit jedlá soda. Stačí smíchat 4 litry vody a jediným šálkem jedlé sody. Sodu ve vodě důkladně orzpusťte a poté do směsi vložte oblečení a prádlo.

Peroxid vodíku

Peroxid vodíku je na bělení prádla dokonale účinný. Dokáže odstranit velmi odolné skvrny na límečku trička nebo v podpáždí.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *