Dejte si pozor, pokud máte v podběhu auta plastovou lahev. Je to trik zlodějů

Dejte si pozor, pokud máte v podběhu auta plastovou lahev. Je to trik zlodějů

Dejte si pozor, pokud máte v podběhu auta plastovou lahev. Je to trik zlodějů

Vynalézavost zlodějů nemá hranice. Snaží se odlákat naši pozornost od interiéru odemčeného vozu, ze kterého buď mohou něco odcizit, či přímo s autem odjet. Následující trik odhaluje, jak je to možné. Jedná se přitom o velmi snadnou metodu nevyžadující dlouhou přípravu.
Cestujete sám, nebo sama? Pro zloděje ideální.
Pro zloděje je důležité, aby si vytipoval vozidlo, ve kterém cestuje sám řidič. Ideálně tedy, aby viděl řidiče vystupovat a vcházet třeba do obchodu. Pak se již stačí k autu přiblížit s obyčejnou prázdnou plastovou lahví. Tu lze nepozorovaně strčit do podběhu nejlépe předního či zadního pravého kola. Tím je past nastražena, nyní zbývá jen čekat na správnou chvíli.

  • pro zloděje jsou ideální velká parkoviště u obchodů
  • je tam možnost se snadno schovat, přitom na příchod řidiče nemusí čekat příliš dlouho

Když se vracíme do auta, často jej blíže nekontrolujeme. Pokud bychom měli nasazenou botičku, vidíme to na první pohled, ale jiným místům nevěnujeme pozornost. Lahev v podběhu navíc vůbec nemusí být vidět. Řidič zkrátka nastartuje a po rozjetí lahev vlivem kontaktu s kolem způsobí zvuk, který řidič pravděpodobně zaregistruje. Protože je to zvuk neobvyklý, rozhodne se jít auto zvnějšku zkontrolovat, zda něco nepřejel a nepíchl kolo.
V tu chvíli je auto zřejmě odemčené, nastartované a také mohou být otevřené dveře. Jakmile se řidič dostane ke kontrole pravé části auta, pro zloděje nemusí být těžké nepozorovaně z vnitřku vozu odcizit kabelku, peněženku, mobil. Ten troufalejší může využít nastartovaného vozu a přímo s ním odjet.
Tomuto triku lze snadno zabránit
Jak se vyhnout této nepříjemnosti, která se může stát komukoliv z nás? Pokud bereme časté kontroly vozu jako zbytečně zdržující záležitost, stačí pamatovat na jednoduchou radu. Kdykoliv opustíme vozidlo, byť jen kvůli kontrole volného místa za vozem, vždy bychom měli vypnout motor, klíčky si vzít s sebou a auto zamknout. Drzost zlodějů nezná mezí a nevyplatí se nic riskovat.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *