Neumíte se zbavit mravenců v domácnosti? Tento trik vám pomůže

Neumíte se zbavit mravenců v domácnosti? Tento trik vám pomůže

Současné teplé počasí vyvolalo nebývalou aktivitu mravenců. V přírodě jsou nepostradatelní, ale pokud se objeví doma, začínají problémy, umí totiž zalézt i do toho nejtemnějšího kouta. Uživatelé sociální sítě Facebook však teď přišli s trikem, jak se jich zbavit nadobro, a to bez drahých přípravků.

Mravenci se mohou zdát neškodní, ale lidem často znepříjemňují životy. Peklo nastane, když se dostanou do domů a zabydlí se ve spárách nebo mezi odpadky. Facebooková skupina s názvem Úklidové tipy paní Hinchové ale přišla s levným a jednoduchým trikem, jak se tohoto hmyzu zbavit.

Místo drahých postřiků na mravence prosazují uživatelé v diskusi mastek, což je velmi odolný minerál. Informaci přinesl web topky.sk. Uživatelka Jane Simmonsová se do konverzace zapojila se zkušeností, že když nasypala prášek z mastku ke vchodům, nemusela dokonce několik let problémy s mravenci řešit.

Účinnost mastkového prášku si vychvalovali i další komentující, doporučují ho nasypat okolo vstupů do domu. Nerost má navíc domácnost chránit před nevítanými hosty i po několik let, nesmí se však namočit. Pokud se tak stane, je třeba prášek vyměnit. 

Celý trik funguje proto, že prášek přeruší feromon v mravenčí stopě a při kontaktu se absorbuje mravencům do pokožky, čímž ucpe jejich dýchací cesty a zahubí je.

Velikou výhodou mastku při zbavování se mravenců je jeho šetrnost k okolí. Na rozdíl od mnohdy jedovatých sprejů na mravence je tento minerál bezpečný pro děti i domácí mazlíčky.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *