Naučte se vypěstovat cokoli z jedné jediné větvičky

Naučte se vypěstovat cokoli z jedné jediné větvičky

Zahradnictví je úžasný koníček bez ohledu na to, jestli pěstujete rostliny nebo potraviny. Obojí má něco do sebe. Podle odborníků jde o úžasný koníček, pokud trpíte nespavostí, máte deprese nebo trpíte úzkostmi. Zaměstnáte totiž ruce a vaše hlava se při tom může krásně uvolnit. Budete se proto cítit nabití energií a černé myšlenky pustíte z hlavy. Začít je úžasné, ale někdy může být demoralizující, když se pěstování nedaří, vše umírá a nedokážete nic zakořenit.

Usnadněte si složitý proces

Právě kořenění se věnuje následující trik. Hodně lidí dostává odštěpky rostlin od známých nebo rodiny, aby si je sami zasadili a vyrostla jim nádherná rostlina. Některým jde tento proces lépe, než jiným podle jejich druhu. Využijte tuto jednoduchou metodu a nebudete se muset už nikdy trápit. Kořenění půjde od ruky bez ohledu na to, co budete pěstovat a vy se budete jen těšit z výsledku. Potřebovat budete:

  • skořici,
  • med,
  • sklenici,
  • igelitový sáček.

Co byste měli vždy udělat?

Z vzrostlé rostliny odřízněte větev se zdravými a silnými listy. Konec větve na místě zářezu namočte do medu. Pokud je med příliš tuhý, větvičku jím potřete. Následně na med naneste vrstvu skořice. Možná vám to připadá podivné a příliš zahradníků tuto metodu nepoužívá, ale je úžasně účinná a efektivní. Jednou ji vyzkoušejte a už od ní neupustíte. Důvod je přitom poměrně jednoduchý.

Takto připravená větev je ochráněna před škodlivými bakteriemi a vrstva medu se skořicí chrání kořeny před hnilobou. Upravenou větvičku dejte do sklenice naplněné vodou. Sklenice nemusí být vůbec velká, záleží na velikosti odřezku. Rostlinu postříkejte a sklenici vložte do plastového sáčku, aby se voda neodpařovala. Toto je nejúčinnější metoda zakořenění. Po 5 až 10 dnech se začnou objevovat kořeny a až jich bude dostatek, můžete rostlinu opatrně přesadit do půdy.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *