Takto využijte sprej WD-40 doma a v zahradě: Ten trik proti slimákům radím každému zahrádkářů – vydrží celou sezónu!

Takto využijte sprej WD-40 doma a v zahradě: Ten trik proti slimákům radím každému zahrádkářů – vydrží celou sezónu!

Všichni víme, že WD-40 je perfektní produkt, pokud jde o odstraňování zaseknuté šrouby, umlčení vrzajících dveří a výborného pomocníka v dílně. Pravděpodobně jste však nevěděli, že existuje celá řada nových způsobů použití WD-40, o kterých jste nikdy neslyšeli. Pomůže vám v zahradě, domácnosti i při volnočasových aktivitách. Tyto nápady vám ušetří práci, čas i nemalé finanční prostředky.

Ochrání rostliny před slimáky

Pokud jste unaveni ze šneků ničících rostliny na vaší terase, zkuste na vnější stranu nádoby nebo květináče nastříkat WD-40.

Nejenže tak zabráníte slimákům a dalším lezoucím tvorem, aby obhrýzali vaše rostlinky, ale tato ochrana vydrží i déšť, neboť tento přípravek je voděodolný. Stačí ho tak nanést jen jednou!

Zabráníte, aby se na sekačku nalepila tráva a zasekla se

Dokonce i ty nejlepší sekačky na trávu na trhu se často “zadusí” kousky trávy, které uvíznou na dně a zaseknou celý systém. Lehké řešení, jak zabránit tomu, aby se tráva přilepila na čepele, je nastříkání spodní strany sekačky pomocí WD-40 před a po každém použití.

Nejlepší kamarád rybáře

Rybářský nadšenci budou určitě překvapeni, když zjistí, že plechovka WD-40 ležící v garáži jim ve skutečnosti může pomoci získat nové úlovky. WD-40 je perfektní prostředek na vylepšení návnad (i těch, které používáte opakovaně), díky čemuž jsou lesklejší a budou pro ryby mnohem atraktivnější.

Ochrana krmítek

Pro ty z nás, kteří žijí v těsné blízkosti lesů, je umístění krmítek na zahradě je skvělým způsobem, jak si přiblížit krásu přírody z obývacího pokoje nebo okna kuchyně. Bohužel, veverky často vyjídají ptačí potravu a dokonce zničí i samotní krmítko. Abyste zajistili ochranu krmítka, nastříkejte WD-40 na tyč, nebo místo, na kterém je krmítko připevněno. Tímto způsobem se hlodavci nebudou moci vyšplhat a dostat se dovnitř.

Vyčistí gril

Dobrým způsobem, jak vyčistit gril, je vzít do ruky sprej WD-40. Postříkejte rošt WD-40 a počkejte několik minut, pak se připáleniny snadno oddělí od povrchu. Nezapomeňte však, že tato metoda se používá pouze tehdy, když je gril suchý a mimo plamene.

Žádné zamrzlá okna ani zámky

Výsledek vyhledávání obrázků pro poptávku Nepatří jen do dílny! 11 neuvěřitelně užitečných triků s WD-40

Jednoduše nastříkejte WD-40 na okna svého auta a přes noc nezamrznou. Ráno nebudete muset okna zdlouhavě očišťovat. Stejně to funguje i na zamrzlé zámky. pouze nastříkáte a nezastaví vás ani 20 stupňový mráz.

Na popsán i poškrábaný displej

I se vám stalo, že vám vaše dítě popsalo displej na mobilu, případně se na něm objevily drobné škrábance, opět vám pomůže WD-40. Jednoduše nastříkejte, vyleštěte a je to.

Vyčistí toaletu

Rozpouštědla obsažená v zařízení WD-40 jsou extrémně účinné při rozpouštění vodního kamene a jakýchkoliv nečistot ve vaší toaletě. Stříkněte WD-40 do záchodové mísy, nechte chvíli působit a poté Vyčistěte toaletní kartáčem.

Vyčistí a namaže struny na kytaře i lyžařské vybavení

Je velmi důležité čistit, mazat a předcházet tak korozi hudebních nástrojů a lyžařského vybavení. Pro tento účel použijte malé množství WD-40 alespoň občas – ideálně po použití těchto nástrojů.

Vyčistí kožený nábytek

Dalším z málo známých způsobů použití WD-40 je udržení koženého nábytku v perfektním stavu. Komponenty WD-40 zvlhčují a chrání kůži. Stačí skutečně malé množství nanést na povrch a setřít měkkým hadříkem.

Obnoví a vyčistí povrch školní tabule

Pokud jde o čištění a obnovu povrchu tabulí, WD-40 je nejlepším pomocníkem. Stačí postříkat a otřít hadříkem – i stará tabule bude vypadat tak, jako by se nikdy nepoužila.

Odstraňte čmárance od tužky ze stěn a podlahy

WD-40 můžete použít k odstranění čmárancov ze stěn. Stačí jen postříkat a setřít.

Pozor! Používejte jej pouze na stěnách pokrytých lesklou barvou – olej ve WD-40 může zabarvit matné barvy!

Odstraní skvrny z oděvu

Chcete-li odstranit skvrny od rtěnky nebo jiného make-up, nastříkejte trochu WD-40 přímo na místo, nechte pár minut působit a vyperte jako obvykle.

Odstraní lepicí pásky z jakéhokoliv povrchu
Pokud nemůžete odstranit pásku ze stolu či obkladu, nepanikařte! Stačí něj rozprášit trochu WD-40, počkat chvíli a pak snadno nálepku odstranit.

Uvolní zaseknutý zip

WD-40 vám pomůže i se zaseknutým zipem. Nastříkejte ho po celé délce zipu a půjde to jako po másle.

Udrží osy daleko od vašeho domova

Zabraňte vosám v budování hnízd na vaší fasádě pomocí spreje WD-40. Nastříkejte ho do let a pod střechu (nebo tam, kde si vosy zvykli stavět hnízda).

Mouchy nebudou nalepené na čelním skle

Pokaždé, když budete jezdit na dálnici, vaše auto dostane pořádnou nadílku much, Pokud se tomu chcete vyhnout, před odjezdem postřílejte sklo sprejem WD-40 a většina se na skle neudrží.

Zrcadlo v koupelně se nebude zamlžovat

WD-40 je nejlepší způsob, jak zabránit zamlžování zrcadla až na 1 měsíc. Stačí rozstříkne na zrcadlo a setřít ho několika papírovými ručníky.

Odstraníte žvýkačku

Pokud jste stoupli na žvýkačku a nyní ji máte na svém oblíbeném koberci, můžete ji snadno odstranit tak, že ji postříkáte těmto zázračným sprejem.

Vodotěsné boty

WD-40 nejenže vytvoří silnou nepromokavou bariéru, ale během zimy také pomůže zbavit se jakýchkoliv skvrn ze soli.

Zbavte se samolepek z dóz

Chcete-li odstranit délky mozkovny z dóz, zlehka postříkejte WD-40 a nechte 5-10 minut působit. Potom lehce vyčistěte houbičkou.

Nůžky budou stříhat zcela snadno

Nastříkejte své nůžky sprejem WD-40 a snadno odstřihnete vše, co jen chcete.

Dostanete z prstu uvíznutý prsten

Postříkejte prsten s WD-40 a snadno ho dáte dolů z prstu. Potom si důkladně umyjte ruce.

Pozor! WD-40 je vysoce hořlavý a může být škodlivý po požití. Používejte jej v dobře větraném prostoru.

Všechny triky na jednom místě

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *