Jak rychle, efektivně a levně vyčistit pračku na prádlo? Genitální triky

Jak rychle, efektivně a levně vyčistit pračku na prádlo? Genitální triky

Není tomu tak dlouho, co pračky byly velkým úspěchem technologie a lidé jásali, že praní prádla bude konečně hračka. Časem se ale ukázalo, že určitou péči vyžaduje i samotná pračka, aby dokázala naše prádlo prát několik let do čisté a voňavé podoby. Čištění pračky není úplně příjemná činnost, proto vám poradíme, jak si to usnadnit.

Čistění pračky

Pokud se chystáte na čištění pračky, ale vůbec se vám do toho nechce, máme rady přímo pro vás. Čistění bude rychlé, snadné, efektivní a nebude vás stát takřka nic. Jendoduché triky vám níže představíme.

Dvířka pračky

Jakmile pračka dopere, zůstává v ní vlhké prádlo, ale také jsou mokrát dvířka. Proto vždy jakmile pračka dopere, vyndejte prádlo a suchým hadříkem dvířka otřete a nechte je pootevřené. Díky tomu bude pračka dýchat a nebude se tvořit plíseň.

Těsnění

Mnoho bakterií a nečistot se často hromadí za těsnící gumou. Nejlépe uděláte, pokud gumu po každém praní odtáhnete a prostor v ní vyčistíte pomocí jedlé sody nebo rozpouštědla. Vyhněte se přípravkům na bázi chloru, abyste gumu nepoškodili. Vhodný přípravek naneste na houbičku a pomocí houbičky prostor vyčistěte.

Buben pračky

Minimálně jednou měsíčně by mělo dojít i na čištění samotného bubnu pračky.
Smíchejte jedlou sodu společně s kyselinou citronovou. Tuto směs naneste na houbičku a pomocí houbičky buben vytřete.
Poté do dávkovače na prací prostředek vložte ideální kyselinu jako je kyselina citronová nebo ocet. Množství dejte stejné, jakobyste dávali prací prostředek a spusťte praní naprázdno.

Zásobník

Zásobník na prací prostředky podle návodu výrobce vaší pračky vyndejte a otřete.
Pokud je zásobník zanešený vyrobte směs vody, octa a jedlé sody, do které zásobník namočte.
Zásobník nechte v této směsi máčet cca 30 minut a poté opláchněte vodou.

Filtr

Čistění filtru pračky není vůbec složité. Většinou tento filtr najdeme ve spodní části pračky. Raději si k pračte přiložte ručník, aby voda netekla pod pračku nebo jinam.
Jakmile máte ručník připravený, odšroubujte výko filtru a vyndejte ven všechny nečistoty ven. Možná budete překvapeni, co všechno ve filtru najdete. Otvor očistěte a opět zavřete filtr.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *