Kamarád mi poradil, jak prasknout ořech bez poškození jádra: Za hodinu 5 kg ořechů a ty jádra lze také prodávat!

Kamarád mi poradil, jak prasknout ořech bez poškození jádra: Za hodinu 5 kg ořechů a ty jádra lze také prodávat!

Mám jednoho přítele, Petra, který pracuje výhradně na podzim. Na jaře a v létě žije na vesnici a v září se vrací do města. Říká, že za tři měsíce dokáže vydělat na rok předem. Hlavním zdrojem jeho příjmu jsou vlašské ořechy.

Jak čistit vlašský ořech

Pokud chcete vydělat slušné peníze, nemusíte mít obrovské plantáže a hektary polí. V průměru dospělý ořechový strom dokáže vyprodukovat až 100 kg ovoce. Ale tento strom musí mít kmen široký nejméně 1 m a musí růst nejméně 20 let. Ořechy ve věku 10 až 20 let mohou produkovat pouze 20 – 30 kg vlašských ořechů za sezónu.

Hodně záleží i na tom, jak roste ořech, za jakých podmínek, v jakém terénu. Důležitou roli hrají rozmanitosti a povětrnostní podmínky. Existuje mnoho podmínek. A na konci nezáleží na počtu získaných kilogramů ořechů, ale na výstupu v podobě samotných jader. A všichni víme, že v posledních letech ořechy raketově nabralo na ceně.

Nekupujte vyloupané – takto vytěžíte z ořechu 2x tolik

Pokud ale chcete ušetřit, vždy vsaďte na nákup týká nevyloupaných nebo nevyluštěných ořechů – jsou nejen levnější, ale při troše šikovnosti dokážete získat neporušené ořechové jádro. nemluvě o tom, že i ořechové skořápky můžete skvěle využít.

Skořápce ořechy se skladují na suchém, chladném a dobře větraném místě, v plachtovina nebo v dřevěných obalech. Pokud jsou plody dobré, získáte z 3 kg celých ořechů téměř 1,5 kg jader.

Ale jak očistit vlašské ořechy bez poškození jádra?

Pokud jich je mnoho, je lepší pro tyto účely používat speciální zařízení. Jedná se o mechanické a domácí loupací ořechů a domácí “luskáčky”.

Nejlepším způsobem, který je doma dostupný, je spolehnout se fintu s obyčejnou skleněnou lahví. Stačí chvilka praxe a snadno získáte celé neporušené jádra ořechů, aniž byste je popučili.

Pro tyto účely je vhodná láhev šampaňského nebo piva. Ořech položte na hrdlo láhve s dnem dolů a kladivem klepněte na “nos”. Pokuste se rovnoměrně rozložit nárazovou sílu a buďte opatrní!

Tímto způsobem je možné rozbít dokonce i nejpevnější nejhustší skořápku tak, aby jádro zůstalo nedotčené. S obyčejnou lahví můžete touto technikou očistit až 5 kg ořechů za hodinu.

Další zlepšováky od vás:

  • Vlašské ořechy dejte do nádoby a zalijte vroucí vodou. Nechte stát pod pokličkou asi dvacet minut, pak jdou snadno oloupat. Platí to i na para ořechy a Pekan.
  • Platí to i když jejich dáte do hrnce se studenou vodou, přivedete k varu a vaříte asi pět minut, pak scedíte, vylijete vodu, ořechy vrátíte do hrnce a necháte pod pokličkou vychladnout.
  • V místě, kde je skořepina spojena, zatáhněte špičkou nože, tlačte jen trochu, ale také to pomůže, aby šla lépe louskat.
  • Do Louskáčka dávejte ořech spojem kolmo, pak nemusíte tak tisknout.
  • Zvláště muži nedají dopustit na louskání za pomoci kleští.
  • Pokud ořech zkoušíte rozmačkat v dlani, dejte si do ní dva – rozlousknete je navzájem snadněji.
  • Skořápky nevyhazujte, jsou nesmírně užitečné!
  • Když jsme se ptali našich stark, proč uchovávali skořápky z ořechů, odpověděli zcela automaticky – protože zlepšují krevní oběh a ředí krev. Pátrali jsme tedy, jak třeba skořápky a tvrdé části jádra upravit, aby měli léčivé účinky?

Proti kašli

Ze skořápek si připravíme čaj a to tak, že jejich vaříme ve vodě, dokud tekutina nezíská světlý odstín. Scedíme a teplou tekutinu dosladíme medem a přidáme i citron. Čaj blahodárně působí na zanícené hrdlo a dokonce je výbornou prevencí rakoviny hrtanu. Také utlumuje bolest zapáleného hrdla – to pocítíte zejména při polykání. Čaj příznivě působí na snižování krevního tlaku a zlepšují krevní oběh.

Příznivě působí na vředy

V případě vředů se používal silný odvar z ořechových skořápek. Uchovával se v tmavé skleněné nádobě a na lačný žaludek se užívala vždy lžička tohoto silného odvaru.

Zdroj vápníku – tělu ho dodá rychle a účinně

Pokud trpíte nedostatkem vápníku, jedním z nejlepších způsobů, jak ho doplnit je pít výše zmíněný čaj z ořechových skořápek – vařit, dokud se tekutina nezesvětluje a za den můžete vypít 500 ml až 1 litr takové tekutiny.

Na venkovní použití

Drobná poranění kůže, odřeniny, štípance od komárů či kožní ekzémy byly už dávno léčeny pomocí různých částí ořechů – samotné ořechy, ořechový olej, zelené listy, zelená slupka i tvrdé skořápky – extrakty z nich si běžně kupujete iv lékárně, ale často nemáme ani tušení, že v nejčistší a nejsilnější podobě jejich máme přímo pod nosem.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *