TABLETU DO MYČKY JSEM DAL PŘÍMO DO BUBNU PRAČKY: Výsledek mě nechal beze slova

Kromě nečistot se pod gumou v pračce hromadí bakterie všeho druhu

Stejně jako všechny technologie, i pračku je potřeba udržovat.

Už jste to někdy důkladně čistili?

Mnozí z nás to nedělají a měli bychom, protože zbytky mastnoty a nečistot se rychle hromadí a problematická je zejména část pod pneumatikou.

Kromě toho, že způsobuje nepříjemný zápach, zkracuje také životnost stroje.

Také se může stát živnou půdou pro bakterie všeho druhu a jsme si jisti, že je na místě, kde se pere prádlo, nechcete.

Aby se na pračce nenesly nepříjemné černé nečistoty, měli byste pravidelně odstraňovat zbytky z bubnu. K tomu však nutně nepotřebujete speciální čisticí prostředek, ale něco, co už většina z nás v domácnosti má: tabletu do myčky.

Jak čistit pračku s tabletou do myčky?

K čištění špinavých talířů, příborů a podobně většinou používáme tablety nebo prášek do myčky. Stejně účinné jsou však i při čištění zbylých nečistot v pračce.

Chcete-li pračku vyčistit, vložte do ní každé dva až tři týdny dvě tablety do myčky, abyste ji důkladně vyčistili. Vložte tablety přímo do bubnu a poté (se zavřenými dvířky) přidejte další vodu přes přihrádku na prací prostředek, dokud nebude těsně nad úrovní spodního okraje otvoru. Tablety můžete také předem rozpustit v teplé vodě a poté zalít nebo použít prášek do myčky. Poté „vyperte“ na 90 stupňů.

Tablety a prášek by dokonce měly pomoci s barevným oblečením. Zde je však třeba dávat pozor na citlivé štítky nebo nálepky, které se mohou s mycím prostředkem na nádobí stát porézní.

Dalšími skvělými „domácími prostředky“ na čištění vaší pračky jsou ocet, kyselina citronová, prostředek na mytí nádobí a prášek do pečiva – používejte pouze jeden po druhém. Univerzální ocet mimochodem skvěle funguje i jako náhrada aviváže. Zápachu se bát nemusíte, protože okamžitě zmizí. Pokud se přesto nechcete mýt bez lehké vůně, přidejte pár kapek levandulového oleje. Příjemně voní, a zároveň odpuzuje moly ze skříně.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *