Září novotou a přitom má už 8 let: Takto si vyčistíte žehličku zevnitř i zvenku za 5 minut!

Září novotou a přitom má už 8 let: Takto si vyčistíte žehličku zevnitř i zvenku za 5 minut!

Žehlička by měla pravidelně čistit od nečistot, prachu, plísní a vápenatých usazenin. Doporučujeme použít jeden z těchto 10 jednoduchých a účinných způsobů!

Čištěni žehličky 

Pokud se do žehličky nalije voda z vodovodu a ne destilovaná voda, uvnitř se v průběhu času vytvoří vápenaté usazeniny. Pokud žehlička začala znečišťovat oděv, je třeba okamžitě vyčistit vnitřek žehličky!

Ocet + voda

Smíchejte v misce ocet s vodou v poměru 1:1. Položte žehličku vertikálně, nalijte roztok až po rysku, zahřejte žehličku na maximum a nechte ji stát 10 minut.

Během této doby se žehlička bude spouštět a zastavovat – tento proces nepřerušujte.

Potom dejte žehličku nad umyvadlo a stiskněte knoflík napařování. Stiskněte ho dokud nepřestane vytékat tmavá tekutina. Nakonec prostě vylijte vodu, žehličku znovu rozehřejte a napařujte, abyste odstranili zbytky vodního kamene a octa. Žehličku otřete ubrouskem do sucha.

Kyselina citronová + voda

20 – 25 g kyseliny citrónové rozpusťte ve sklenici teplé vody. Opakujte stejný postup jako při octem. Kyselina citronová rovněž odstraňuje rez a vodní kámen.

Žehličku očistěte zvenku

Žehlicí plocha žehličky se rovněž zvykne zašpinit a třeba ji pravidelně čistit. Zde je několik jednoduchých a účinných způsobů.

Jedlá soda + ocet

Smíchejte 2 lžičky jedlé sody s trochou octa, aby vám vznikla pasta. Naneste ji na povrch žehličky a potom otřete handičkou.

Ocet + voda

Pomocí této směsi rovněž důkladně vyčistíte žehlící plochu žehličky. Není třeba ji ani ohřívat. Smíchejte vodu a ocet ve stejném poměru, vezměte vatové tyčinky na čištění uší a vyčistěte díry na průchod páry.

Prací mýdlo

Tímto způsobem můžete vyčistit i žehličku s teflonovou žehlící plochou. Zahřejte žehličku na minimum, povrch důkladně omyjte mýdlem a otřete handičkou, dokud nebude čistý.

Sůl

Levný a účinný způsob jak vyčistit žehlící plochu. Vezměte si ručník a posypte ho solí. Žehličku zahřejte a žehlete posolený ručník, dokud nebude žehlící plocha čistá.

Peroxid vodíku

Navlhčete si hadřík v 3% peroxidu vodíku, potom jí otřete povrch i otvory.

Zubní pasta

Vyberte si bílou pastu, ne gelovou a naneste ji na mírně teplou žehlící plochu. Vyčistěte ji jemným kartáčkem, otřete vlhkým hadříkem a poté osušte.

Aceton

Pokud se vám náhodou stalo, že se vám k žehlící ploše přitaví plast nebo syntetický materiál, jednoduše navlhčete hadřík acetonem a vyčistěte.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *