Kuchařské fígle, které využije každá správná hospodyňka

Kuchařské fígle, které využije každá správná hospodyňka

Kuchařské triky nemusí znát jenom ti nejlepší šéfkuchaři. Může je znát i jakákoliv hospodyňka. Když si je osvojí, její život se změní. Alespoň v tom smyslu, že se jí bude v kuchyni vše dařit tak, jak chce a jak potřebuje. Podívejte se, co byste měla znát i vy.

Vůně česneku

Chcete dát jídlu příjemnou vůni česneku, ale bojíte se, aby nebyla tak silná? Žádný problém. Česnek prolisujte pár desítek minut před tím, než ho použijete. Během této doby intenzita vůně klesne a ten následně dochutí a ovoní jídlo tak, jak si představujete.

Marináda na maso

Chcete chutně naložit maso, nebo přidat omáčku k dušené zelenině? Zapomeňte na recepty z desítek složek. Plně vám postačí dvě věci. Černé pivo a sójová omáčka. Smíchejte je dohromady a do této marinády buď naložte maso, nebo ji přidejte k zelenině. V obou případech vytvoříte dokonalou chuť.

Přesolená polévka

Vaříte polévku a dali jste do ní více soli, a ta je nyní přesolená? Nezoufejte. Přeceďte ji a do čistého vývaru nasypte bulgur. Dejte vařit. Ten postupně natáhne nežádoucí slanou chuť. Vše následně znovu přeceďte a vaše polévka již bude chutnat tak, jak má.

Příprava jater

Každá správná hospodyňka by měla vědět, že játra je třeba před přípravou jenom opepřit. Rozhodně by se neměla solit, jelikož jinak by mohla být tvrdá. Vždy je solte až před podáváním. I to patří mezi kuchařské triky, které by měl znát každý.

Krájení vajec

Teď po Velikonocích jde o celkem aktuální téma. Mezi kuchařské triky při krájení vajec patří to, že vezmete nůž, namočíte ho do vody a až potom provedete řez. Proč? Jelikož díky tomu se vám na nůž nebude lepit žloutek.

Chuť vývaru

Vaříte polévku a chcete, aby byla chuťově dokonalá? Pokud ano, tak použijte mrkvovou šťávu. Trochu jí do polévky nalijte a uvidíte ten rozdíl. A co více, kromě chuti vás zaujme také to, že polévka bude i zdravější.

Čirý vývar

Jak toho docílit? Jako první je třeba sbírat pěnu, která se na začátku vaření na povrchu vytvoří. Druhým tipem je použití pár kostek ledu, které do vývaru přihodíte. Jednoduché, ale stoprocentně funkční řešení.

Mleté maso

Nikdy se vám nepovedlo ho dokonale dochutit? Přidejte k němu jednu tajnou, ale přitom všem známou ingredienci. Nastrouhejte cibuli najemno a přidejte ji k masové směsi. Výsledná chuť bude dokonalá. U karbanátků i sekané.

Hovězí maso

Jak zajistit, aby bylo nejenom chutné, ale aby bylo také jemné? Zvolte správnou marinádu. U hovězího masa se doporučuje potření asi 30 minut před tepelnou úpravou vrstvou majonézy. I toto patří mezi osvědčené kuchařské triky.

Hořkost lilku

Zbavit se jí lze velmi jednoduše. Lilek stačí nakrájet a potom posolit. Začne pouštět vodu, které onu hořkost obsahuje. Poté ji stačí vysušit klasickou nebo papírovou utěrkou. A vše co má být v lilku hořké bude rázem pryč.

Loupání mandlí

Že je to nadlidský problém? S tímto trikem tomu tak nebude. Než budete mandle loupat, vhoďte je asi na 3 minutu do vařící vody. Potom je hned ochlaďte v ledové vodě. Následně bude jejich loupání hračkou.

Čištění prkének

Jak na to? Velmi jednoduše. Rozkrojte citron na polovinu, posypte ho hrubozrnnou solí a takto začněte své prkénko čistit. Bude bez nečistot i bez bakterií. Stejný postup lze využít i na řadu jiných povrchů.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *