Položil skořápku na plech a vložil do trouby: Podívejte se, co za úžasnou věc udělal!

Položil skořápku na plech a vložil do trouby: Podívejte se, co za úžasnou věc udělal!

To, že je vápník prospěšný pro náš organismus nikoho pravděpodobně nepřekvapí. Je důležitou součástí našich kostí a zubů a zodpovídá za jejich tvrdost a pevnost. Jeho nedostatek se proto může negativně projevit. My vám ale poradíme, jak jednoduše a účinně vápník doplnit. Budete se divit, že vám k tomu budou stačit obyčejné skořápky od vajec, které jinak běžně vyhazujte.

Skvělým zdrojem vápníku je obyčejná skořápka

Lidská kostra je hlavním odběratelem i zásobárnou vápníku. Při jeho nedostatku ale tělo trpí a je potřeba ho doplnit z vnějších zdrojů. V takovém případě pro vás máme tip, jak na to. Vyzkoušejte obyčejná vejce, respektive jejich skořápky. Právě obyčejná skořápka je totiž účinná živina a perfektní zdroj vápníku. Ovšem není skořápka jako skořápka. Pokud se budete chtít do výroby prášku pustit, zkuste najít vajíčka domácí nebo z volného z volného výběhu. Ty jsou totiž zdravější.

Účinný prášek si vyrobíte snadno doma

Na výrobu prášku si připravte 12 skořápek. Nejprve je v sítu důkladně umyjte a zbavte všech viditelných nečistot. Potom je vložte do hrnce s horkou vodou a vařte ponořené 10 minut, abyste se zbavili možných patogenů. Mezitím, co se budou vařit, předehřejte si troubu na 100 stupňů. Po uplynulé době vaření skořápky vyjměte a přemístěte je na plech a vložte do rozehřáté trouby na 15 minut. Takto připravené skořápky pak stačí jen rozmixovat v kuchyňském robotu na jemný prášek.

Prášek přidávejte do jídla nebo pití

Poloviny lžičky takto připraveného prášku obsahuje asi 400 mg vápníku. Ten můžete podle potřeby přidávat do jídla nebo rozmíchat v čisté vodě nebo čaji. Pokud jej budete užívat pravidelně, uvidíte, že se negativních projevů souvisejících s nedostatkem vápníku rychle zbavíte, nebo jim předejdete. Jednoduše tak přírodní cestou doplníte důležitou minerální látku bez jakýchkoliv potravinových doplňků.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *