Dokonale čistá pračka za dvě minuty pomocí tohoto triku! Odstraňte bakterie, usazeniny, zápach a dejte sbohem nekvalitnímu praní.

Děsí vás špinavá pračka, v níž se to hemží bakteriemi? Máte strach, že díky usazeninám budete z pračky vytahovat špinavé prádlo a celé praní tak přijde vniveč? Nečekejte až do chvíle, kdy čištění pračky bude doslova bít na poplach a čistěte ji pravidelně. Poradím vám, jak správně na to, aby i vaše pračka byla dokonale čistá a to za pár minut!

Pračka může být sebešikovnějšia a může vás stát mnoho korun, ale i když bude zvládat mnoho funkcí, vyčistit se nedokáže.

Jakmile její čištění zanedbáte, zapříčiníte se tak o to, že po čase začne nejen těžko zavánět, ale také se může stát, že prádlo nebude vyprané tak, jak byste si představovali. Přitom stačí tak málo – pravidelně svou pračku čistěte a nečekat do chvíle, kdy špína bude okatě vidět.

Dokonale čistá pračka za pár minut – takto na to!
Vyčistit pračku není žádná věda, přesto se s vámi ráda podělím o svůj osvědčený postup, na který stavím již několik let a s pračkou nikdy nebyl jediný problém. A když se čištění budete věnovat opravdu pravidelně, nezabere vám to více než pár minutek.

Jak vyčistit těsnící gumu

Právě v těsnicí gumě se zpravidla ukrývá ta největší špína, kterou si zpravidla nevšimnete, pokud gumu trochu neodtáhla. Na vyčištění těsnící gumy okolo bubnu pračky si připravte roztok vzniklý z půl litru vody a jedné polévkové lžíce kyseliny citrónové, kterou určitě máte doma, protože se hodí na spoustu věcí. Do této směsi ponořte houbičku na nádobí a pořádně s ní gumu vyčistěte po celé její délce. Zbavíte se nejen nečistot, ale i plísně.

Jak vyčistit dávkovač pracího prostředku

Dalším kamenem úrazu bývá zásuvka, v níž se ukrývá dávkovač pracích prostředků. Lijeme sem nejen aviváž, ale dávkujeme sem i prací prášek, takže se není čemu divit, že se špína nevyhne ani tomuto místu. Vyčistíte ho jednoduše za pomoci citronové šťávy, do které namočíte houbičku na nádobí a zásuvku s ní umyjete. Odstraníte usazené zbytky pracích prášků i vodní kámen, který se zde často tvoří.

Jak vyčistit vodní kámen


Vodní kámen je v případě pračky velký neřád, proti kterému je třeba pravidelně bojovat. I zde pro vás mám radu, která spočívá v tom, že do zásuvky na prací prostředky nasypete 200 g kyseliny citrónové a poté spustíte program na 60 ° C. Díky této metodě se efektivně zbavíte vodního kamene, který by v případě, kdy byste ho podcenili, mohl napáchat pěknou neplechu.

Přečetli jste si článek až do konce? Zaujal Vás? Potom můžete práci redaktora odměnit tím, že dáte článku na Facebooku lajka nebo jej budete sdílet děkujeme.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *