Bohatá úroda rajských zaručena: Stačí znát tyto triky a budete mít na rozdávání

Tak jako při ostatních čiností, i při pěstování rajských platí, že to neni nic těžkého, pokud víte o těchto trikách. Uvidíte jak se jim bude dařit, když jim připravíte ty nejlepší podmínky.

Hlavní pravidlo je : při přesazování sazenic do řad přidejte do každé dirky hrst dřevěného popela a hrst úrodné půdy. Potom rozprostřete popel po celém pozemku kolem keříčků úrodnou půdu.

Optimální vzdálenost mezi rostlinami je 60 cm.

Důkladné zalévání je důležité hlavně během prvního týdne po výsadbě, aby plodiny pustili dobře kořeny. Pak už je přehnané zalívání spíše na škodu, protože způsobuje příliš velký vegetální růst, ale brzdí rozvoj květů. Zalévání navíc neumožňuje keřům rozvíjet hluboké kořeny.

Hnojení rajčat by mělo začít až když se vytvářejí plody.

Ze začátku odstrňujte všechny sekundární výhodnky a nechte jen 2 hlavní. Pokud je rostlina dost silná, můžete nechat 1-2 nové, dokud se neobjeví první květ. 

Pr§běžně odstraňujte staré zažloutlé listy, nebo i ty, které jsou pokryty skvrnami. Takové listy jsou totiž živnou půdou pro vývoj různých nemocí, které pak mohou napadnou celou rostlinu.

Když rostlina kvete, doporučuje se postříkat stimulátorem růstu. A aby se zajistilo opýlení, je třeba potřást jemně keř rukama.

Rajčata je důležité polévat vždy jen ke kořenům a né na listy. Jinak budou oslabeni.

Když začnou dozrávat plody, odstraňte všechny listy, které jsou na spodku a dotýkají se hlíny – i ty zdravé

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *