Čtěte: toto je způsob jak dokonale vyčistit i starou žehličku a nekupovat ty zbytečně novou.

Čtěte: toto je způsob jak dokonale vyčistit i starou žehličku a nekupovat ty zbytečně novou.

Nic netrvá věčně. To bohužel platí dvojnásob o našich spotřebičích a elektronických pomocnících v domácnosti. Pokud se o ně ale umíte starat, prodloužíte jejich životnost o pěknou řádku let. Nebudete tak muset každých par let kupovat nové, až se vám opět po záruce porouchají. Například žehlička, ta se pokaždé dříve či později začne ucpávat vodním kamenem a dalšími nečistotami.

Zachraňte vaši starou žehličku a ušetřete za novou

Pokud vaše žehlička přestala správně napařovat a místo toho začala „plivat“ vlhké cucky a špinit vaše prádlo, máme pro vás dobrou zprávu. Nemusíte ji vyhazovat. Zkuste ji vyčistit a zachránit ji před kontejnerem. Ukážeme vám, jak takovou žehličku vyčistit zevnitř jednoduše a rychle z pohodlí domova. Budete potřebovat:

  • citronovou šťávu
  • horkou vodou
  • kartáček na zuby

Jak na to? Nejprve musíte připravit čistící směs. Vezměte citronovou šťávu a smíchejte s horkou vodou. Dvě polévkové lžíce citronové šťávy přijdou do půl litru vody. Směs řádně zamíchejte a nechte odstát pár minut, aby se šťáva ve vodě řádně rozpustila. A je to! Zapněte žehličku a nechte ji zahřát. Jakmile je horká, odpojte ji z elektriky a naplňte ji připravenou směsí. Do žehličky se obvykle vejde 300ml tekutiny. Zapněte žehličku zpět do elektřiny a nechte zahřát na maximum a nechte ji tak.

Pozor, ať se neopaříte!

Vezměte nádobu s vodou. Držte nad ní žehličku a mačkejte střídavě tlačítka pro páru a výstřik vody. Z žehličky začne vytékat nepěkná substance. Omývejte plochu žehličky pod studenou vodou a hmotu odstraňujte kartáčkem. Proceduru opakujte, dokud vytéká špína.

Pokud vyčerpáte tekutinu uvnitř, můžete ji doplnit a celý proces opakovat, dokud voda vytékající z žehličky nebude čistá. Poté vyčistěte žehličku od čistící směsi stejným způsobem, ale už použijte normální vodu bez jakékoliv příměsi.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *