Taky vás pořád otravují mouchy a nechcete si dávat na okna síťky? Tento trik radim každému a nemůže si to vynachválit !

Taky vás pořád otravují mouchy a nechcete si dávat na okna síťky? Tento trik radim každému a nemůže si to vynachválit !

Chtěl bych se podělit o perfektní věc proti mouchám a vosám, nyní ji určitě použijete na začátku léta. Cvičím to každý rok a nemám ani síť na oknech. Mouchy a vosy se vám vyhnou.

Bodavý hmyz nemá rád rebarboru – moje babička mě to naučila, a proto stále pěstuji rebarboru. Listy rebarbory jsou vynikající pro odpuzování. Jediné, co musíte udělat, je nalít vodu na asi 14 větších listů (je dobré roztrhat listy) a nechat ji vyluhovat (ve dvou litrech vody). Poté vložte stříkačku a použijte jako odpuzující prostředek. Mám na ruce láhev a na terase. Pamatujte, že rebarbory mohou být použity v receptech – ale pouze do konce června (dokud nejsou mladé).

Na mouchy je toto perfektní!

Na velké mouchy, masařky, i drobné mušky je výborný vratič obyčejný  – určitě jste to viděli, je to plevel, který roste v příkopech, loukách a zahradách. Testoval jsem, že na jednu místnost stačí asi 2-3 květiny. Vratič má zvláštní vůni, pokud jste nepříjemní, stačí dát květinu na okenní parapet nebo mimo okno. Mouchy nenávidí vůni vratič a mizí co nejdále od něj. Vratič používám také suchým způsobem, vložím do plátěného sáčku a zavěsím do okna. Doufám, že vám to pomůže.